Köpes: Företag i Stockholm

Funderar du på att sälja ditt företag? TACTIC Företagsförmedling i Stockholm 0709-217 217 / 08 – 559 24 838 kan hjälpa dig att sälja företaget till ett skäligt försäljningspris.

Företag köpes ofta för kundstocken
Företag köpes för dess framtidsutsikter

Det kan ta uppemot ett år eller längre innan företaget är sålt men ibland kan det gå på enbart 2-5 månader. Att försöka sälja själv är ingen bra idé eftersom försäljningsprocessen är komplicerad och kommer att ta mycket av din tid. Tid som istället bör ägnas åt företaget så att inte fokus läggs på fel saker. Under försäljningsprocessens gång kan det finnas situationer som dyker upp vilka man inte har tänkt på tidigare. Saker som egentligen inte har någon betydelse men kan stjälpa en affär helt i onödan. En företagsmäklare har erfarenhet av dessa situationer eller liknande. Det finns ingen försäljningsprocess som går helt perfekt – det kommer att dyka upp oväntade saker och då är det viktigt att kunna förhandla. Vidare är en köpare intresserad av vad företaget kan betyda för personens ekonomi eller framtidsplaner som ägare. Därför köps inga företag tack vare dess långa och lönsamma historia utan vad företaget kan generera i den överskådliga framtiden.

 

Ett skäligt pris för företaget

Det är lätt av naturliga skäl att blanda in känslor som företagsägare när man ska sälja sitt företag som man har kämpat så länge med att göra lönsamt. Här kan en företagsmäklare bli den som avgör om det blir en bra affär för både säljare och köpare. Det finns ingen anledning att riskera att ens livsverk säljs för ett undermåligt pris och inte heller hoppas på ett pris som marknaden inte kommer att betala. Därför bör en företagsmäklare anlitas som inte har emotionella band till företaget och kan förhandla fram ett skäligt pris. Det kommer av företagsmäklarens erfarenhet av sälja och även köpa företag. Man vet vad både en säljare och en köpare vill och kräver. Det är många gånger det som avgör om det blir en bra affär för båda partner i affären. Till sist, kom ihåg att det är bättre att sälja för tidigt än för sent.


Kvalificerade köpare till ditt företag